polski-vchiteli-rozpochali-strayk

Польські вчителі розпочали страйк

 • 9499 переглядiв

КИЇВ. 12 березня. УНН. Польські вчителі вимагають підвищення зарплат, а також скасування низки змін у законі про освіту, що стосуються, зокрема, оцінки роботи вчителів. Про це повідомляє УНН з посиланням на Польське радіо.

Польські вчителі зайняли приміщення Малопольського управління у справах освіти. Таким чином, співробітники сфери освіти почали акцію протесту раніше анонсованого терміну (8 квітня). Вони провели всю ніч у залі засідань шкільної ради.

Протестуючі вчителі вимагають підвищення зарплати, а також скасування низки змін у законі про освіту, що стосуються, зокрема, оцінки роботи вчителів і подовженого шляху просування по службі. Вони вимагають зустрічі з міністром освіти і прем'єр-міністром.

На даний момент, вимоги вчителів передані керівнику Малопольського управління у справах освіти, який заявив, що виступить посередником в переговорах між протестуючими і урядом.

Раніше УНН повідомляв, Союз польських вчителів почав загальнопольській акцію протесту працівників освіти за підвищення заробітної плати.

Українські Національні Новини

Новини Світу