polski-vchiteli-znovu-ne-domovilisya-z-uryadom

Польські вчителі знову не домовилися з урядом

 • 7971 переглядiв

КИЇВ. 19 квітня. УНН. Польському уряду і вчителям, які протестують у країні з 8 квітня, під час чергового туру переговорів напередодні не вдалося досягти домовленостей щодо зарплати - переговори завершилися фіаско, попри те, що обидві сторони висунули компромісні пропозиції. Про це повідомляє Польське радіо, передає УНН.

Повідомляється, що уряд запропонував Союзу польських вчителів та Форуму профспілок збільшити норму годин викладацької роботи за ставку на 90 хвилин в тиждень в обмін на 250 злотих (понад 55 євро) надбавки до зарплати дипломованого вчителя. Профспілки відкинули цю пропозицію, повідомив Славомир Віттковіч з Форуму профспілок.

"Така пропозиція, висунута в момент, коли страйкує більше 16 тисяч дитячих садів, шкіл та інших освітніх установ, кілька сотень тисяч осіб, - це не більше, ніж провокація, мета якої - привести до такої ситуації, коли страйк не може бути припинений. Така ситуація призводить до того, що наразі у нас немає ніяких підстав для того, щоб розглянути можливість зміни форми протестної акції", - зазначив Славомир Віттковіч.

Очільник Союзу польських вчителів Славомир Броняж пообіцяв провести консультації з членами профспілки щодо цієї пропозиції уряду.

Віце-прем'єр Польщі Беата Шидло закликала протестувальників не забувати про учнів, які в травні будуть здавати іспит на атестат зрілості.

"Я прошу всіх вчителів педагогічної ради увійти в становище своїх учнів, з якими вони працювали протягом багатьох років. Завдяки їх важкій роботі з цими молодими людьми, сьогодні учні мають можливість здати іспит і продовжити навчання", - сказала Беата Шидло.

Нагадаємо, у Польщі страйкує понад 74% шкіл.

Українські Національні Новини

Новини Світу