polskiy-kordon-iz-boku-bilorusi-namagalisya-shturmuvati-20-lyudey-prikordonnikiv-zakidali-kaminnyam

Польський кордон із боку Білорусі намагалися штурмувати 20 людей. Прикордонників закидали камінням

 • 17702 переглядiв

КИЇВ. 19 грудня. УНН. За добу польський кордон з боку Білорусі намагалися нелегально перейти 76 осіб, 20 з них влаштували штурм і закидали камінням прикордонників. Про це повідомляє УНН з посиланням на дані прикордонної служби Польщі.

Цитата

"Вчора, 18 грудня, 76 осіб намагалися нелегально перейти кордон", - йдеться в повідомленні.

Деталі

Зазначається, що на ділянці, що охороняється прикордонною заставою у Черемші група з 20 осіб силою штурмувала кордон, кидаючи каміння в польських прикордонників. Всі люди були затримані.

Доповнення

Польська армія повідомила про зникнення одного зі своїх військовослужбовців на кордоні з Білоруссю. Солдат 11-го артилерійського полку "зник під час виконання своїх обов'язків" на кордоні.

Мінськ заявив, що солдат попросив притулку

Білоруські прикордонники заявили, що оголошений Варшавою зниклим польський солдат попросив "політичного притулку" в Білорусі, тому що він не згоден з жорсткою позицією Польщі з приводу біженців. За даними Мінська, чоловіка заарештували ввечері 16 грудня на білоруській стороні кордону. У той же час, польська сторона не підтверджує інформацію про те, що військовий перейшов на білоруську сторону, щоб просити там притулку, передає "Польське радіо".

У зв'язку з напливом мігрантів з Білорусі Польща розмістила на кордоні десятки тисяч солдатів. З початку року тисячі мігрантів-багато з них з Близького Сходу прибули через Білорусь на зовнішні кордони ЄС, намагаючись перебратися в Польщу або країни Балтії.

ЄС звинувачує авторитарного білоруського правителя Олександра Лукашенка в тому, що він цілеспрямовано доставляв мігрантів з кризових регіонів Білорусі, щоб переправити їх в ЄС і тим самим дестабілізувати ситуацію в Європі. Мінськ відкидає ці звинувачення.

Українські Національні Новини

Новини Світу