polskomu-viyskovomu-pislya-vtechi-do-bilorusi-zagrozhuye-do-10-rokiv-za-dezertirstvo

Польському військовому після втечі до Білорусі загрожує до 10 років за дезертирство

 • 20909 переглядiв

КИЇВ. 21 грудня. УНН. Польського військового, який минулого тижня втік до Білорусі, очікує відповідальність за дезертирство. Про це заявила речниця окружної прокуратури Варшави Александра Скшиняж, пише УНН з посиланням на RMF24.

Цитата:

"Еміля Ч., солдата, який втік з Польщі минулого тижня, буде обвинувачено в дезертирстві", - повідомила вона.

Йому загрожує до 10 років ув'язнення.

Деталі

Втеча солдата сталася у четвер, 16 грудня. За повідомленням, солдат "створював проблеми" і його начальство знало про це, але чекало, поки він сам покине службу. Йому залишалося служити кілька днів. Солдат втік зі свого поста, залишивши пістолет. Потім він перейшов на білоруську сторону та був затриманий там у прикордонній смузі.

Тепер "дії прокуратури будуть спрямовані на здійснення розшуку підозрюваного за ордером на арешт".

Контекст

16 грудня білоруські прикордонники зупинили на ділянці прикордонної застави “Тушемля” польського військовослужбовця Чечка.

Міністр національної оборони країни Маріуш Блащак заявив, що у зниклого на кордоні військовослужбовця були серйозні проблеми з законом і він подав рапорт про звільнення з армії. За словами оперативного командувача видами збройних сил Польщі Томаша Петровського, ЗС будуть домагатися, щоб Чечко поніс відповідальність за дезертирство.

Українські Національні Новини

Новини Світу