poltavski-mediki-nagadali-pro-obmezhennya-vzhivannya-chervonogo-myasa-i-bezkoshtovniy-test-na-kholesterin

Полтавські медики нагадали про обмеження вживання червоного м’яса і безкоштовний тест на холестерин

 • 18370 переглядiв

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Полтавські медики під час пандемії COVID-19 посилили роз’яснювальну роботу щодо здорового харчування, наголошуючи на тому, що це запорука сильного імунітету. Зокрема ведуться профілактичні бесіди щодо обмеження вживання м’ясної продукції та червоного м’яса, передає УНН.

Цитата

“Медичними працівниками області проводиться постійна робота, спрямована на профілактику неінфекційних захворювань. Зокрема, значна увага приділяється питанням раціонального харчування, як важливому чиннику попередження виникнення серцево-судинних, онкологічних захворювань, цукрового діабету та інших”, — розповіли УНН в Департаменті охорони здоров’я Полтавської ОДА.

Серед населення області поширюється інформація щодо правил раціонального правильного харчування і їжі, яка шкодить здоров’ю, додають фахівці.

“Під час профілактичної роботи обов’язково враховуються рекомендації МОЗ України, зокрема, щодо обмеження вживання м’ясної продукції та червоного м’яса. Під час звернення до сімейного лікаря всі пацієнти можуть безкоштовно виміряти рівень холестерину та отримати поради для підтримки його здорового балансу в організмі”, — пояснили в профільному департаменті.

Крім того, Полтавська область є одним із п’яти партнерських регіонів україно- швейцарського проекту “Діємо для здоров’я”, в якому здійснюється робота у напрямку профілактики та контролю неінфекційних захворювань, що дає додаткові можливості впливу на поведінку населення щодо ведення здорового способу життя, підтримки рухової активності та раціонального харчування.

Додамо

При COVID-19 підвищується ризик збільшення в’язкості крові, саме тому важливо звертати увагу на продукти харчування, які навантажують печінку. Відмовитися краще від ковбас, копченостей і свинини.

Загалом червоне м’ясо вважається продуктом, який слід вживати з обережністю.

МОЗ України рекомендує обмежити вживання червоного м’яса до 500 грамів на тиждень.

Всесвітня організація охорони здоров’я, тим часом, повідомляє про дані, які встановлюють зв’язок між споживанням червоного м’яса і розвитком колоректального раку, раку підшлункової залози і простати.

У багатьох країнах світу органи охорони здоров’я рекомендують обмежити вживання в їжу м’ясної продукції і червоного м’яса, оскільки з ними пов’язаний підвищений ризик смерті від хвороб серця, діабету та інших захворювань.

Червоне м’ясо — всі види м’яса (м’язової тканини) ссавців, включаючи яловичину, телятину, свинину, ягнятину, баранину, конину і козлятину.

Українські Національні Новини

Суспільство