poltorak-ukrayinski-korabli-prodovzhat-khoditi-kerchenskoyu-protokoyu

Полторак: українські кораблі продовжать ходити Керченською протокою

 • 11751 переглядiв

КИЇВ. 29 грудня. УНН. Українські військові кораблі будуть продовжувати ходити Керченською протокою, оскільки, якщо Україна відмовиться від цього, то таким чином підтвердить втрату цієї території. Про це журналістам розказав міністр оборони України Степан Полторак, передає УНН. 

"Через провокацію РФ Україні не вдалось пройти протокою. Якщо ми не пройдемо Керченською протокою, то це означатиме, що ми відмовляємось від своєї території. Буде і десятий, і двадцятий, і сотий перехід, але він буде тоді здійснений, коли в ньому буде необхідність, коли під тиском міжнародного товариства Російська Федерація почне виконувати закони і міжнародне право", - повідомив Полторак. 

Раніше УНН повідомляли, що 22 з 23 затриманих росіянами українських моряків визнали себе військовополоненими

Нагадаємо, 25 листопада прикордонні кораблі ФСБ РФ обстріляли і захопили три судна Військово-морських сил ЗС України у складі двох малих броньованих артилерійських катерів "Бердянськ" і "Нікополь" і рейдового буксира "Яни Капу", які здійснювали плановий перехід з порту Одеси в Чорному морі в порт Маріуполь в Азовському морі. Затримані українські кораблі були доставлені в окуповану Керч. У полон було взято 24 людини - військові моряки і співробітники СБУ. 24 українських моряків заарештували в Криму 27 і 28 листопада на два місяці. 

Українські Національні Новини

Політика