pomer-amerikanskiy-rezhiser-piter-bogdanovich

Помер американський режисер Пітер Богданович

 • 18805 переглядiв

КИЇВ. 7 січня. УНН. У Лос-Анджелесі у віці 82 роки помер американський режисер Пітер Богданович. Про це у четвер, 6 січня, повідомила його донька Антонія. За її словами, смерть сталася з природних причин, передає УНН.

Цитата

"Він створював шедеври як режисер і був воістину геніальною людиною", - написав у свій мікроблог Twitter режисер Гільєрмо дель Торо, який дружив з Богдановичем.

Класик "Нового Голлівуду"

Богданович народився 1939 року в США, куди його батьки втекли з Європи до початку Другої світової війни, рятуючись від націонал-соціалізму. Він починав як кінокритик і сценарист, а згодом ставився до іменитих режисерів періоду "Нового Голлівуду" кінця 1960-х - 1970-х років поряд з Робертом Олтменом, Стенлі Кубріком, Мартіном Скорсезе, Френсісом Фордом Копполою.

Прославив Пітера Богдановича чорно-білий фільм "Останній кіносеанс" (1971), який отримав вісім номінацій та дві статуетки "Оскар", увійшов до сотні найкращих фільмів США за версією Американського інституту кіномистецтва та був включений до Національного реєстру фільмів Бібліотеки Конгресу.

До найвідоміших робіт Богдановича відносяться також кінокартини "Паперовий місяць" (1973), "Маска" (1985), "Божевільні підмостки" (1992) та інші. Крім того, він працював телеведучим, сам знімався як актор та написав кілька книг. Його особистість справила значний вплив на американський та світовий кінематограф, хоча його режисерська кар'єра пішла на спад після середини 1980-х.

Нагадаємо

Напередодні 58-му році життя помер режисер "Далласького клубу покупців" Жан-Марк Валле.

Українські Національні Новини

Новини Світу