pomer-bokser-yakiy-peremig-mokhammeda-ali

Помер боксер, який переміг Мохаммеда Алі

 • 28276 переглядiв

КИЇВ. 7 лютого. УНН. На 68-му році життя помер колишній чемпіон світу в суперважкій вазі за версіями WBC і WBA, американський боксер Леон Спінкс, передає видання BoxingScene, інформує УНН.

Що відомо

Протягом останніх п'яти років Спінкс хворів з раком простати, що і стало причиною його смерті. Коли боксер вмирав, поруч з ним була його дружина Бренда Глура Спінкс, відзначає видання.

Крім чемпіонату світу, Спінкс також виграв золото на Олімпіаді 1976 року. Але найбільшу популярність він здобув після перемоги над Мохаммедом Алі в 1978 році.

Про бій з Мохаммедом Алі

Тоді Алі було вже 36 років. Він уже збирався завершити кар'єру і розраховував нокаутувати Спінкса. Але вийшло інакше, Спінск переміг роздільним рішенням суддів.

Пізніше між боксерами відбувся матч-реванш, в якому Алі переміг суперника одноголосним рішенням суддів. Через три роки Спінкс закінчив кар'єру. Всього він провів 46 боїв, на його рахунку 26 перемог, 17 поразок і 3 нічиї.

Нагадаємо

Своєю чергою, у червні 2016 року не стало легендарного боксера Мохаммеда Алі, який помер у США на 75-му році життя після понад 30-ти років боротьби з хворобою Паркінсона.

Українські Національні Новини

Спорт