pomer-eks-prezident-nigeriyi-shekhu-shagari

Помер екс-президент Нігерії Шеху Шагарі

 • 10252 переглядiв

КИЇВ. 29 грудня. УНН. Колишній президент Нігерії Шеху Шагарі помер у п'ятницю, 28 грудня, в місті Абуджі у віці 93 років. Про це повідомляє УНН із посиланням на Інформаційне агентство Нігерії.

Шагарі, який займав пост глави держави в 1979-1983 роках, пішов з життя в одній зі столичних лікарень. Екс-президент буде похований за ісламськими обрядів в його рідному місті в штаті Сокото на півночі Нігерії.

Довідка УНН: Шеху Шагарі проводив реформи в сфері житлового будівництва, промисловості, транспорту і сільського господарства, що принесло свої плоди так як в ці роки почався нафтовий бум. У сфері сільського господарства почалося використання тракторів і комбайнів замість ручної праці. Це сприяло створенню великих фермерських господарств і великого зростання виробництва харчових продуктів.

Незважаючи на певні успіхи в розвитку країни, при Шеху Шагарі тривала корупція на всіх рівнях влади. Враховуючи це, вибори президента Нігерії в 1983 році пройшли при фальсифікації підсумків голосування, що в поєднанні зі зниженням світових цін на нафту, привело до зростання невдоволення серед населення до Шагарі.

Також в країні пройшла серія регіональних релігійних і політичних конфліктів, що в підсумку призвело до повалення Шеху Шагарі з поста президента в переддень Нового року в 1983 році.

Більшість жителів Нігерії схвалив насильницьку зміну влади в країні.

Нагадаємо, колишній президент Колумбії Белісаріо Бетанкур Куартас помер, 7 грудня, у віці 95 років в одній з клінік колумбійської столиці.

Українські Національні Новини

Новини Світу