pomer-frantsuzkiy-virusolog-odin-iz-pershovidkrivachiv-virusu-vil

Помер французький вірусолог, один із першовідкривачів вірусу ВІЛ

 • 17091 переглядiв

КИЇВ. 10 лютого. УНН. Французький вірусолог Люк Монтаньє, який отримав Нобелівську премію за участь у відкритті вірусу імунодефіциту людини (ВІЛ), що спричиняє СНІД, помер, повідомило у четвер французьке інформаційне агентство AFP, передає УНН.

Деталі

Монтаньє, якому було 89 років, розділив половину Нобелівської премії з медицини 2008 року з іншим французьким вченим Франсуазою Барре-Сінуссі за їхню роль у відкритті вірусу. Іншу половину було вручено німецькому досліднику раку Харальду цур Хаузену.

Монтаньє, який викликав суперечки у 2020 році, заявивши, що, на його думку, коронавірус був створений у китайській лабораторії, народився у 1932 році у Франції та отримав докторський ступінь у галузі вірусології у Паризькому університеті.

Пізніше він став директором Світового фонду досліджень та профілактики СНІДу у Парижі.

За роки до початку епідемії СНІДу Монтаньє зробив важливі відкриття, що стосуються природи вірусів, та сприяв розумінню того, як віруси можуть змінювати генетичну інформацію організмів-господарів.

Його дослідження інтерферону, одного із захисних механізмів організму від вірусів також відкрило можливості для медичного лікування вірусних захворювань.

Українські Національні Новини

Новини Світу