pomer-pismennik-danilo-granin

Помер письменник Данило Гранін

 • 28059 переглядiв

КИЇВ. 5 липня. УНН. У Санкт-Петербурзі на 99-му році життя помер письменник і почесний житель міста Данило Гранін, передає УНН з посиланням на ТАСС.

Письменник останні кілька днів перебував у реанімаційному відділенні однієї з міських стаціонарів. Незадовго до смерті Д. Гранін був підключений до апарату штучної вентиляції легенів.

Губернатор Санкт-Петербурга Георгій Полтавченко розпорядився організувати похорон і траурні заходи.

"Губернатор віддав розпорядження про організацію жалобних заходів і похорону Данила Олександровича (Граніна - ред.)", - сказав прес-секретар Полтавченко Андрій Кібіт.

Данило Гранін - радянський і російський письменник, кіносценарист, громадський діяч, ветеран Великої Вітчизняної війни. Він почав літературну діяльність в 1940-х роках, неодноразово удостоювався за свої твори різних нагород і премій. Основна тема творів Д.Граніна - розвиток науково-технічної творчості.

Д.Гранін є автором романів "Шукачі", "Іду на грозу", "Зубр", а також повістей "Прекрасна Ута", "Сад каменів", "Місяць догори ногами" і "Дощ в чужому місті". У 2012 році Д.Гранін став лауреатом національної літературної премії "Велика книга" за роман "Мій лейтенант".

Нагадаємо, помер шведський дитячий письменник і сценарист Ульф Старк.

Українські Національні Новини

Суспільство