pomer-zasnovnik-komandi-formuli-1-williams-frenk-vilyams

Помер засновник команди "Формули-1" Williams Френк Вільямс

 • 28366 переглядiв

КИЇВ. 28 листопада. УНН. У 79 років помер засновник команди чемпіонату світу з автоперегонів у класі машин "Формула-1" Williams Френк Вільямс. Про це повідомляє пресслужба "Формули-1", інформує УНН.

Деталі

"Ми глибоко засмучені смертю сера Френка Вільямса. Його життя було наповнено пристрастю до автоспорту, його спадщина безмежна і назавжди залишиться частиною "Формули-1", — ідеться у повідомленні.

Причину смерті Вільямса не називають. Відомо, що він потрапив до лікарні 26 листопада, а помер сьогодні, 28 листопада.

"У п'ятницю сер Френк потрапив до лікарні. Сьогодні вранці він помер в оточенні сім'ї. Ми віддаємо шану нашому коханому керівнику. Нам його дуже бракуватиме. Зараз ми просимо всіх друзів та колег поважати наші побажання щодо конфіденційності", — ідеться в офіційній заяві сім'ї Вільямса.

Додамо

Френк Вільямс розпочинав свою кар'єру в автоспорті як пілот та механік. 1966 року він заснував свою першу команду Frank Williams Racing Cars, яка брала участь у гонках "Формули-2", а потім "Формули-1". Через фінансові проблеми Вільямс продав команду 1977 року та заснував нову WilliamsF1, яка стала однією з найсильніших у чемпіонаті "Формули-1" протягом 1980-х — 1990-х років.

Команда Williams дев'ять разів ставала володарем Кубка конструкторів та сім разів перемагала у чемпіонаті "Формули-1".

1986 року Френк Вільямс потрапив в автомобільну аварію, внаслідок якої залишився паралізованим.

Вільямса нагороджено Орденом Британської імперії, також йому надано титул сера. У вересні 2020 року Вільямс продав свою команду групі американських інвесторів.

Українські Національні Новини

Новини Світу