pomichnik-prezidenta-tsemakh-buv-zatverdzheniy-u-spiskakh-na-obmin-vid-pochatku

Помічник Президента: Цемах був затверджений у списках на обмін від початку

 • 10439 переглядiв

КИЇВ. 23 вересня. УНН. Фігурант справи MH17 Володимир Цемах, якого віддали РФ у межах обміну утримуваними особами, не був суперважливим, і перед обміном Президент провів низку консультацій з європейськими партнерами. Про це повідомив помічник Президента України Андрій Єрмак в інтерв’ю LB.ua, передає УНН.

"Цемах не був суперважливим. Він був затверджений на обмін у списках від початку, але був одним із, а не якоюсь принциповою домовленістю. Для нас був принциповим Сенцов, і ми від початку про це говорили. Але так, щоб когось конкретного висмикували і міняли, такого не було. По Цемаху у нас була наступна позиція: Президент провів ряд консультацій з європейськими партнерами, розповів ситуацію, щоб вони були в курсі справи. Ми дали можливість нідерландським слідчим органам провести усі необхідні слідчі дії", - сказав Єрмак.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Волкер висловився про обмін та видачу Цемаха Росії

За словами помічника Президента, оцінити важливість Цемаха як свідка можна буде лише тоді, коли справу розглянуть у суді.

Обмін помічник Президента вважає проявом політичної волі Президента. "Коли ми вийшли з літака, я побачив діток, які підбігли, близьких, для яких це було велике щастя. А всі критикани нехай вискажуться в обличчя матерів, які повернули своїх дітей. На жаль, всередині країни є сили, які робили багато, щоб цей обмін не відбувся", - сказав Єрмак.

Нагадаємо, 5 вересня Київський апеляційний суд звільнив з-під варти фігуранта у справі про катастрофу малайзійського Boeing рейсу MH17 Володимира Цемаха. 7 вересня Цемах був одним з тих, кого відправили в РФ у межах обміну утримуваними особами.

Українські Національні Новини

Політика