pomiluvannya-ukrayintsiv-u-tayilandi-uvyazneni-povernutsya-v-ukrayinu-do-lita-nastupnogo-roku

Помилування українців у Таїланді: ув'язнені повернуться в Україну до літа наступного року

 • 15149 переглядiв

КИЇВ. 7 жовтня. УНН. Українців, яких помилував король Таїланду Рама Х повернуться з таїландських в’язниць додому до літа наступного року, окрім двох засуджених осіб за звинуваченнями у перевезенні наркотиків. Про це повідомила Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова в ефірі телеканалу Україна 24, передає кореспондент УНН.

"Коли я почала займатися цим питанням у 2018 році, ми взагалі не знали, скільки там наших громадян. Потім дізналися. Двоє були засуджені до величезних термінів відбування покарання за перевезення наркотиків, всі інші були за шахрайство з використанням банківських карток", - розповіла Денісова.

За її словами, вона відвідала в Таїланді практично кожного українця та побачила в яких умовах вони перебувають.

"У нас немає договору про обмін засудженими, про переведення на відбування покарання в Україну. Помилування було застосоване на моє прохання стосовно всіх 16 громадян, які там залишилися", - сказала Омбудсмен.

Денісова зазначила, що 14 громадян вже фактично відбули терміни покарання.

"6 (українців – ред.) вже повернулися, одну особу ще чекаємо. Потім…з останніх вони відбудуть покарання та повернуться у 2021 році влітку, їм залишилося 7-8 місяців, а ще дві особи будуть ще багато там перебувати, які засуджені за перевезення наркотиків", - розповіла Денісова.

Нагадаємо, король Таїланду Рама Х з нагоди свого дня народження помилував 16 українців, семеро з яких було повністю звільнено з під варти.

Українські Національні Новини

Політика