pompeo-kitay-stav-bilsh-agresivno-poshiryuvati-dezinformatsiyu

Помпео: Китай став більш агресивно поширювати дезінформацію

 • 13307 переглядiв

КИЇВ. 1 червня. УНН. Держсекретар США Майк Помпео заявив, що Китай став "більш агресивний" в поширенні дезінформації і при проведенні зловмисних операцій в кіберпросторі. Про це повідомляє УНН з посиланням на Голос Америки.

"Компартія Китаю сьогодні не така, як десять років тому, - заявив Помпео в інтерв'ю ведучої програми Sunday Morning Futures на каналі Fox News Марії Бартіромо. - Це Компартія Китаю, яка побачила своє призначення в руйнуванні західних ідей, західних демократій, західних цінностей. Вона піддає американців небезпеці".

За словами Помпео, загроза, що виходить від Китаю, багатогранна і включає крадіжку американської інтелектуальної власності, знищення мільйонів робочих місць в США, створення ризиків для морських маршрутів в Південно-Китайському морі, а також поява озброєних військових поселень "в місцях, де Китай не має права бути".

Помпео заявив, що тема зловмисних дій Китаю в кіберпросторі піднімається вже кілька років, і з тих пір Пекін став "більш агресивним".

Нагадаємо, що президент США Дональд Трамп оголосив про низку заходів у зв'язку з подіями навколо Гонконгу. Держсекретар заявив, що Китай порушив угоду з Великою Британією, яка передбачає автономію Гонконгу протягом 50 років після переходу цієї території під контроль Пекіна.

Українські Національні Новини

Новини Світу