pompeo-nato-abo-zminitsya-abo-zh-zastariye-i-stane-neefektivnoyu-strukturoyu

Помпео: НАТО або зміниться, або ж застаріє і стане неефективною структурою

 • 10351 переглядiв

КИЇВ. 8 листопада. УНН. Державний секретар США Майк Помпео заявив, що НАТО має розбудовувати свої інститути і змінюватися або є ризик того, що організація застаріє і не зможе демонструвати ефективність. Про це повідомляє Reuters, інформує УНН.

"Якщо країни (члени НАТО – ред.) вірять, що вони можуть отримати дивіденди для безпеки, не надаючи НАТО необхідні ресурси, якщо вони не дотримуються своїх зобов'язань, в такому разі існує ризик, що НАТО може стати неефективною або застарілою структурою", - сказав Помпео.

Державний секретар США Майк Помпео виступив на заході, присвяченому 30-й річниці падіння Берлінської стіни, заявивши, що НАТО стала однією з найважливіших інституцій "за всю історію".

"НАТО потрібно рости і змінюватися. Організація повинна протистояти сучасним проблемам та викликам сьогодення", - заявив держсекретар.

Як повідомлялося раніше, Столтенберг відреагував на заяву Макрона про "смерть мозку" НАТО, зазначивши, що спроба дистанціювати Європу від Північної Америки може ослабити Альянс та розділити Європу.

Українські Національні Новини

Новини Світу