pompeo-pivnichniy-potik-2-ye-zagrozoyu-bezpeki-nimechchini-ta-ssha

Помпео: "Північний потік-2" є загрозою безпеки Німеччини та США

 • 7810 переглядiв

КИЇВ. 16 квітня. УНН. Будівництво газопроводу "Північний потік-2" є загрозою не тільки для енергобезпеки Європи, а й для Сполучених Штатів. Про це заявив державний секретар США Майк Помпео під час виступу в Техасі, передає УНН, посилаючись на повідомлення Державного департаменту США.

"Ми бачимо, як в Європі будується трубопровід, який прив'язує Німеччину до Росії таким чином, що це не йде на користь німецької безпеки або безпеки Сполучених Штатів Америки", - заявив Держсекретар, виступаючи в Техасі.

У той же час, за його словами, робота, яка проводиться США в Техасі, Канзасі і Оклахомі - штатах, багатих на нафту і натуральний газ, укупі з роботою американських дипломатів може "забезпечити справжню безпеку не тільки в Америці, але і в Європі".

Як повідомляв УНН, 15 квітня Євросоюз остаточно затвердив проект змін до газову директиву ЄС, зокрема що стосуються російського проекту газопроводу "Північний потік-2".

Незважаючи на це, за словами офіційного представника компанії Nord Stream 2 AG, оператора будівництва "Північного потоку-2" Йенса Мюллера, поправки в Газову директиву не змінюють правові рамки споруди проекту газопроводу, і його реалізація триває за графіком і за підтримки інвесторів.

Українські Національні Новини

Політика