pompeo-rosiya-namagayetsya-uskladniti-zhittya-usim-amerikantsyam

Помпео: Росія намагається ускладнити життя усім американцям

 • 9308 переглядiв

КИЇВ. 28 вересня. УНН. Державний секретар США Майк Помпео звинуватив Росію у "злих намірах" стосовно США та спробах "ускладнити життя всім американцям" напередодні виборів до американського конгресу та місцевих органів влади у листопаді. Про це УНН повідомляє з посиланням на Голос Америки.

"Не маю сумнівів, що Росія докладає всіх зусиль, щоб ускладнити життя всім американцям", - заявив держсекретар США в ефірі американського телеканалу, коли його спитали про наміри Москви.

"Це продовжується десятиліттями, тому американський народ має знати, що уряд США активно працює над тим, щоб Росія, Китай, Іран та Північна Корея, всі ті, в кого є злі наміри стосовно Америки, не мали можливості суттєво втручатись в американські вибори", - додав Помпео.

"Ми старанно працюємо над цим, і я впевнений, що ми зможемо цього досягти", - додав голова американської дипломатії.

Відповідаючи на питання, чи впевнена адміністрація Трампа в безпеці виборів у листопаді, Помпео сказав недвозначно: "Так… У цьому немає жодних сумнівів".

Коли Помпео спитали, чи збирається адміністрація жорстко протидіяти Росії, держсекретар відповів так само чітко: "Безперечно. Діюча адміністрація протидіє Росії сильніше, ніж будь-яка інша адміністрація з часів "холодної війни".

Раніше американська розвідка зробила висновки про те, що Росія втручалась у президентські вибори в США 2016 року. Американські високопосадовці також заявляють, що Москва збирається повторити своє втручання на проміжних виборах у конгрес цього року.

Українські Національні Новини

Новини Світу