pompeo-zayaviv-ministram-yes-pro-neobkhidnist-pidtrimati-zelenskogo-zmi

Помпео заявив міністрам ЄС про необхідність підтримати Зеленського - ЗМІ

 • 20725 переглядiв

КИЇВ. 16 червня. УНН. Державний секретар Сполучених Штатів Майк Помпео під час спільної відеоконференції з міністрами закордонних справ країн ЄС наголосив на необхідності підтримки Президента України Володимира Зеленського. Про це повідомив брюссельський кореспондент "Радіо Свобода" Рікард Йозвяк у себе в Twitter, передає УНН.

"Цікаво, що Помпео наголосив на необхідності підтримки президента Зеленського під час сьогоднішньої відеоконференції з міністрами закордонних справ країн ЄС, яка також піднімала питання України. Чи пов'язано це з розслідуванням Burisma?", - написав журналіст.

Один з користувачів соцмережі у коментарях уточнив, чи йде мова про підтримку Зеленського або України.

"Підтримати Зеленського. Підтримувати Україну довгий час було основою позицій США і ЄС", - додав Йозвяк.

Відзначимо, під час пресконференції напередодні верховний представник ЄС із зовнішньої політики і безпеки Хосеп Боррель заявив, що Євросоюз і США будуть і надалі підтримувати Україну.

У заяві, опублікованій Держдепартаментом США за підсумками зустрічі міністрів, також підкреслена підтримка України.

"(Держ) Секретар підкреслив спільну рішучість США і ЄС підтримати суверенітет і територіальну цілісність України і нашу наполегливість у тому, щоб Росія припинила свої агресивні дії у регіоні Донбасу", - сказано у заяві.

to support Zelensky. to support Ukraine has been the staple of both US and EU position for a long time

— Rikard Jozwiak (@RikardJozwiak) June 15, 2020

interesting that Pompeo stressed the need to support President Zelensky during today's videoconf with EU foreign ministers that dealt with #Ukraine among other issues. is it linked to the Burisma probe?

— Rikard Jozwiak (@RikardJozwiak) June 15, 2020

Українські Національні Новини

Політика