ponad-1-milyon-zhiteliv-pivdennogo-madagaskaru-potrebuyut-terminovoyi-prodovolchoyi-dopomogi

Понад 1 мільйон жителів Південного Мадагаскару потребують термінової продовольчої допомоги

 • 28347 переглядiв

КИЇВ. 12 листопада. УНН. Експерти попереджають, що понад 1,1 мільйона людей на півдні Мадагаскару, через чотири роки посухи, терміново потребують продовольчої допомоги в умовах кризи, що швидко загострюється. Про це пише УНН з посиланням на АР.

Деталі

За даними Amnesty International, понад 90% населення регіону "Глибокий Південь" Мадагаскару живе за межею бідності, що робить сім’ї надзвичайно вразливими.

"Усі агенції допомоги працюють разом, щоб спробувати запобігти переростання цієї кризи в голод, – повідомив заступник представника ЮНІСЕФ на Мадагаскарі Жан-Бенуа Манхес. - Але ми спостерігаємо погіршення, яке вимагає збільшення ресурсів. У липні та серпні 14 тисяч дітей пролікувалися від важкого гострого недоїдання. Зазвичай це число, яке ми розглядаємо протягом усього року".

Доповнення

Чотири послідовні роки посухи знищили посіви та вичерпали продовольчі запаси фермерських громад Мадагаскару "Гранд Суд", або Великий Південь.

Південний Мадагаскар звик до сухих сезонів, зазвичай з травня по жовтень, відомих як Кере на малагасійській мові, коли поля сухі, а їжі мало, але цього року ситуація набагато гірша, кажуть місцеві фермери.

Земля настільки тверда, що важко садити посіви кукурудзи, рису та маніоки, які традиційно починають у листопаді. За словами фермерів, піщані бурі охопили та знищили ранні врожаї, які були посаджені.

У відчаї багато сімей звернулися до стратегій останнього засобу, щоб вижити, кажуть мешканці.

"Коли у нас закінчуються гроші, ми їмо листя кактусів або бульби", - повідомив місцевий житель. - У цьому Кере ми їмо речі, назви яких ми навіть не знаємо. Щоб отримати воду, треба копати в річці Мандраре, яка зараз дуже суха, і це вимагає багато роботи".

Згідно з останніми статистичними даними, в епіцентрі надзвичайної нестачі продовольства, 14 000 людей перебувають у катастрофічних умовах

Понад 500 тисяч дітей у віці до п’яти років на крайньому півдні Мадагаскару, ймовірно, страждатимуть від гострого недоїдання до квітня 2022 року. З них понад 110 тисяч вже страждають від важкого гострого недоїдання і потребують термінових заходів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сильна посуха на Мадагаскарі може спровокувати перший в світі голод, пов'язаний зі зміною клімату - ООН

Українські Національні Новини

Новини Світу