ponad-1100-likariv-iz-nimechchini-povidomili-pro-gotovnist-nadavati-dopomogu-v-ukrayini-chi-susidnikh-iz-neyu-krayinakh

Понад 1100 лікарів із Німеччини повідомили про готовність надавати допомогу в Україні чи сусідніх із нею країнах

 • 191294 переглядiв

КИЇВ. 18 квітня. УНН. Понад 1100 лікарів із Німеччини повідомили про готовність надавати допомогу в Україні чи сусідніх із нею країнах. Про це повідомляє DW, передає УНН.

Цитата

"Це показує, наскільки велика солідарність медпрацівників із жителями України. Адже робота там може бути небезпечною для життя", – сказав глава Німецької медичної асоціації Клаус Райнард в інтерв'ю Redaktionsnetzwerk Deutschland.

Деталі

Лікарі, які бажають допомогти жителям України, реєструються на спеціальному порталі асоціації. Організація веде переговори з міністерствами охорони здоров'я та закордонних справ Німеччини, а також з посольствами України та сусідніх із нею країн щодо потреби у допомозі німецьких лікарів.

"Щойно уряд заявить про те, що в рамках міжнародних гуманітарних місій потрібні лікарі, ми готові надати допомогу в достатній кількості", – каже голова Німецької медичної асоціації.

За інформацією міністра охорони здоров'я Віктора Ляшка, нині в Україні працюють 230 закордонних лікарів, ще близько двох тисяч також готові надавати допомогу.

Нагадаємо

Лікар дав поради, як підтримати серцево-судинну систему, що страждає від стресу на фоні війни.

Українські Національні Новини

Новини Світу