ponad-160-lyudey-zaginuli-zakhischayuchi-prirodu-v-minulomu-rotsi

Понад 160 людей загинули, захищаючи природу в минулому році

 • 10829 переглядiв

КИЇВ. 30 липня. УНН. У минулому році по всьому світу було вбито 164 захисника природи. Про це повідомляє УНН з посиланням на Еuronews.

У минулому році по всьому світу було вбито 164 захисника природи. Такі дані наводить неурядова організація Global Witness. Ця група спеціалізується на країнах, що експортують природні ресурси. Мова йде в першу чергу саме про конфлікти за землю, яка потрібна для видобутку ресурсів, наприклад - в місцях проживання корінних народів.

Статистично, найнебезпечніша в цьому відношенні країна - Філіппіни: 40 загиблих. Також в першій трійці - Колумбія і Індія.

Правозахисники заявляють, що в тому, що відбувається винні не стільки влади конкретних країн, які нездатні або не бажають підтримувати законність, скільки глобальні корпорації, в інтересах яких і відбувається захоплення земель.

Незважаючи на те, що формально в 2018-м число загиблих знизилося в порівнянні з попереднім, правозахисники підкреслюють, що їх дані неповні: залишається безліч нерозслідуваних випадків, які не відбиваються в статистистиці. В першу чергу це стосується африканських держав.

Як повідомляв УНН, людство вже вичерпало запас ресурсів Землі на 2019 рік .

Українські Національні Новини

Новини Світу