ponad-200-yevropeiskykh-treideriv-vykorystovuiut-hazovu-infrastrukturu-ukrainy-minenerho

Понад 200 європейських трейдерів використовують газову інфраструктуру України - Міненерго

 • 22358 переглядiв

Понад 200 європейських трейдерів вже користуються газотранспортною інфраструктурою України, яка стала частиною системи ЄС, незважаючи на триваючі бойові дії, і кількість трейдерів продовжує зростати.

Вже понад 200 європейських трейдерів використовують українську газотранспортну інфраструктуру, яка стала складовою системи ЄС. Про це заявив заступник міністра енергетики України Микола Колісник під час онлайн-виступу на Budapest LNG Summit, передає УНН.

Деталі 

За його словами, кількість трейдерів, що використовують українську газову інфраструктуру продовжує зростати.

Заступник Міністра зазначив, що попри військові дії в Україні відбувається розвиток біржових продуктів, нових послуг операторів ГТС і ПСГ та нових маршрутів постачання, таких як "Вертикальний коридор".

Україна проведе стрес-тест для перевірки роботи ГТС без транзиту російського газу - Міненерго21.02.24, 18:28 • [views_0]

Він підкреслив, що про надійність партнерства свідчить той факт, що, попри війну та наміри ворога дестабілізувати ситуацію, Оператор ГТС України та "Укртрансгаз" продовжують виконувати заявки, а система працює стабільно.

Ми заохочуємо європейських трейдерів використовувати доступні потужності транспортування та зберігання газу, зокрема за новими маршрутами. Східноєвропейський ринок газу - без кордонів, і доступна інфраструктура дозволяє нам будувати високоліквідний газовий ринок

- наголосив Микола Колісник.

Доповнення

Заступник міністра енергетики України пояснив, що одним з важливих принципів формування нової моделі ринку в Європі має стати диверсифікація напрямків постачання природного газу.

За його словами, це допоможе уникнути повторення маніпуляцій з цінами, як це свого часу робила росія, використовуючи монопольне становище на європейському ринку.

Нагадаємо

Міністр енергетики України Герман Галущенко виключив будь-яку можливість комерційних угод щодо продовження транспортування російського газу через територію України після закінчення терміну дії чинної транзитної угоди.