ponad-29-tis-onkokhvorikh-perebuvaye-na-obliku-u-khmelnitskiy-oblalsti

Понад 29 тис. онкохворих перебуває на обліку у Хмельницькій області

 • 7714 переглядiв

КИЇВ. 13 лютого. УНН. У Хмельницькій області на обліку перебуває понад 29 тис. хворих на рак. Про це повідомляє прес-служба департаменту охорони здоров’я Хмельницької області, передає УНН.

Також, за даними департаменту, щорічно на Хмельниччині рак вперше діагностують більш ніж у 4,6 тисяч осіб.

Загалом, в онкологічних установах України на обліку перебуває близько 1 мільйона хворих. Крім того, щодня реєструється 470 нових випадків захворювання і 250 смертей від раку.

За рік – це понад 160 тисяч нових випадків захворюваності і понад 85 тисяч смертей.

“У структурі смертності населення нашої держави онкологія посідає друге місце після серцево-судинних захворювань. Найбільш поширеними онкологічними патологіями у чоловіків є злоякісні новоутворення товстої кишки, сечостатевої системи, шкіри, головного мозку, легенів, шлунку. У жінок – молочної залози, шкіри, шлунка, товстої кишки, репродуктивної системи, підшлункової та щитоподібної залоз”, – повідомляють у прес-службі Департаменту.

Як повідомляв УНН, українські чоловіки найчастіше хворіють на рак легенів, кишківника та шкіри.

При цьому, за словами фахівців, для ефективної боротьби із онкозахворюваннями в Україні необхідно створити єдиний медичний простір профілактики та раннього виявлення онкологічних захворювань.

Також нагадаємо, безліч сучасних лікувальних закладів в Україні сьогодні готові запропонувати і жінкам і чоловікам програми обстеження всього тіла — онкоскринінги.

Так, за словами головного лікаря МЦ "Клініка Спіженко" Антона Шкіряка, онкоскринінг - це не лікування, а "техогляд" власного здоров'я.

"Скринінг є своєрідним моніторингом, інакше кажучи - певним баченням здоров'я людини. У разі якщо під час скринінгу, обстеження, здачі аналізів крові у пацієнта виявляють ті чи інші відхилення, або ті чи інші хвороби – це дозволяє лікарю передбачити певні проблеми, які можуть виникнути у пацієнта через рік, два, п'ять, десять і навіть двадцять років. Тобто ви можете пролікувати ту чи іншу хворобу і убезпечити себе від виникнення більш грізного онкологічного захворювання завчасно", - сказав він.

Українські Національні Новини

Здоров'я