ponad-30-krayin-pogodilisya-vivilniti-dodatkovo-60-mln-bareliv-nafti-z-vlasnikh-rezerviv-schob-zupiniti-zrostannya-tsin-na-energoresursi

Понад 30 країн погодилися вивільнити додатково 60 млн барелів нафти з власних резервів, щоб зупинити зростання цін на енергоресурси

 • 150734 переглядiв

КИЇВ. 12 квітня. УНН. У своєму Twitter президент США Джо Байден повідомив, що більше 30-ти країн погодилися вивільнити додатково 60 мільйонів барелів нафти з власних резервів, щоб зупинити зростання цін на енергоресурси. Про це повідомляє УНН.

Цитата

"Вторгнення путіна в Україну призвело до зростання цін на газ і продукти харчування в усьому світі. 70% зростання цін у березні відбулося через путінське підвищення цін", - заявив президент США.

Деталі

Байден також зазначив, що робить все можливе, щоб стабілізувати ціну на енергоресурси.

"Щоб допомогти впоратися з путінським підвищенням цін, я санкціонував випуск 1 мільйона барелів на день протягом наступних 6 місяців з нашого стратегічного нафтового резерву, і більше ніж 30 країн погодилися вивільнити додатково 60 мільйонів барелів", - підкреслив він.

Президент США зазначив, що спільні дії країн допомогли зупинити зростання цін на нафту, і сприяють їх зниженню.

Нагадаємо

Прем'єр-міністр Британії Борис Джонсон та президент США Джо Байден обговорили по телефону необхідність посилити економічний тиск на росію та покласти край залежності Заходу від її нафти та газу.

Українські Національні Новини

Новини Світу