ponad-30-mln-dol-zbitkiv-pidozryuyutsya-eksministr-infrastrukturi-i-yogo-pershiy-zastupnik

Понад 30 млн дол. збитків: підозрюються ексміністр інфраструктури і його перший заступник

 • 570976 переглядiв

КИЇВ. 22 лютого. УНН. Ексміністру інфраструктури України Андрію Пивоварському та його колишньому першому заступнику повідомлено про підозру у зловживанні владою та службовим становищем, які завдали державі понад 30 млн дол. збитків. Про це повідомляє УНН з посиланням на САП.

Як стало відомо УНН з власних джерел мова про Андрія Пивоварського.

Цитата

«22 лютого 2023 року за процесуального керівництва прокурора САП детективи НАБУ повідомили про підозру у зловживанні владою та службовим становищем, які завдали державі понад 30 млн дол. США збитків, колишньому міністру інфраструктури України та його колишньому першому заступнику. Дії експосадовців кваліфіковані за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст. 364 КК України», - йдеться в повідомленні.

Деталі

Зазначається, що зважаючи, що місцеперебування колишнього першого заступника міністра не встановлене, про підозру йому повідомили у порядку ст. 135, ст. 278 КПК України.

За інформацією САП у 2015 році міністр спільно зі своїм заступником, який також був головою Тарифної ради Міністерства інфраструктури видав наказ, який дозволяв приватним компаніям стягувати половину ставки корабельного збору із суден в морському порту «Південний».

«Цей наказ було видано попри те, що акваторія морського порту «Південний» є державною власністю та перебуває у користуванні «АМПУ» і право на збори належить виключно державному підприємству. Натомість відповідно до цього наказу державному підприємству призначалась усього частина коштів, інша частина стягувалась приватними компаніями. У результаті, державі було завдано понад 30 млн дол. США збитків, що підтверджено відповідними висновками експертиз», - інформує САП.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розтрата коштів "Укргазбанку": повідомлено 10 нових підозр

Українські Національні Новини

Кримінал та НП