ponad-400-migrantiv-vryatuvali-poblizu-kanarskikh-ostroviv-v-atlantitsi

Понад 400 мігрантів врятували поблизу Канарських островів в Атлантиці

 • 13979 переглядiв

КИЇВ. 23 листопада. УНН. Іспанські рятувальники врятували понад 400 мігрантів і шукачів притулку на Канарські острови за останні два дні, коли вони намагалися дістатися архіпелагу в Атлантичному океані із Західної Африки на кількох переповнених, небезпечних контрабандних човнах. Про це інформує УНН з посиланням на The Associated Press.

Деталі

Лише у вівторок Морська рятувальна служба Іспанії заявила, що врятувала понад 130 людей із Північної та Західної Африки, включаючи кількох жінок та маленьких дітей, доставивши їх у безпечне місце на іспанських островах Гран-Канарія та Фуертевентура.

Також у вівторок гуманітарна мережа Alarm Phone для мігрантів, які потерпають від лиха, повідомила, що 20 мігрантів були підібрані в океані Марокканським королівським флотом у понеділок після того, як їх помітило вантажне судно. Цю інформацію також підтвердила Морська рятувальна служба Іспанії.

В іншому випадку у вівторок, морська рятувальна служба Іспанії повідомила, що влада Марокко заявила, що принаймні одна людина загинула, а інші зникли безвісти з корабля мігрантів, який потерпів лихо. За даними морської рятувальної служби Іспанії, влада Марокко повідомила, що 24 мігрантам вдалося доплисти до берегів Марокко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кількість мігрантів в Іспанії подвоїлася в порівнянні з минулим роком

Додамо

Атлантичним маршрутом із Західної Африки до Канарських островів все частіше користуються контрабандисти, які спускають човни з Марокко, Західної Сахари, Мавританії, Сенегалу та навіть Гамбії. Цього року понад 18 000 людей прибули на Канарські острови таким чином.

Атлантичний шлях також є одним із найнебезпечніших. Міграційне агентство ООН повідомило про близько 900 смертей і зникнень мігрантів цього року, хоча визнає, що справжня кількість загиблих, ймовірно, набагато вища.

Українські Національні Новини

Новини Світу