ponad-6-milyoniv-ukrayintsiv-skoristalisya-programoyu-zelenskogo-yepidtrimka

Понад 6 мільйонів українців скористалися програмою Зеленського “єПідтримка”

 • 14792 переглядiв

КИЇВ. 27 грудня. УНН. Вже 6,5 млн українців скористалися програмою єПідтримка, на її реалізацію вже спрямовано 3 млрд грн. Про це заявила перша віце-прем’єр міністр України - Міністр економіки Юлія Свириденко, передає УНН.

Цитата

“6,5 млн українців вже отримали банківські картки, 5,5 млн сформували заявки і вже близько 3 млрд грн спрямовано на реалізацію програми”, - наголосила Свириденко.

Деталі

Вона додала, що у 2022 році програма буде модифікована відповідно до потреб захисту економіки. Зокрема, з’явиться можливість для людей віком 60+ купувати ліки за отримані в рамках допомоги кошти.

“З січня 2022 року програма єПідтримка буде модифікована. Дамо можливість людям віком більше 60 років спрямувати кошти на придбання ліків. Подальше її вдосконалення залежатиме від попиту, а також від того, які галузі потребуватимуть державної допомоги. В майбутньому ми зможемо легко підлаштувати її під потреби економіки та нові виклики”, - додала вона.

Додамо

Віце-прем’єр-міністр — міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров раніше повідомляв, що програма єПідтримка по виплаті вакцинованим громадянам 1000 гривень реалізується тільки в додатку “Дія”. Кіберполіція буде уважно відстежувати всі підозрілі ситуації і виплати.

2 грудня народні депутати прийняли закон, яким пропонується, зокрема, виплатити тисячу гривень всім повністю вакцинованим від коронавірусу українцям.

8 грудня його підписав Президент.

Очікується, що, починаючи з 19 грудня, кожен хто отримав дві дози вакцини — зможе отримати тисячу гривень через портал “Дія”.

Гроші можна буде витратити на:

  • абонемент в спортивний зал або фітнес-центр;
  • квиток в кінотеатр або театр;
  • похід в музей;
  • квиток на залізничну або авіаперевезення.

Програма виділення однієї тисячі гривень для вакцинованих, як очікується, поширюватиметься і на можливість придбати за ці кошти книги.

Українські Національні Новини

Суспільство