ponad-60-tysiach-hektariv-ukrainskoho-lisu-znyshchyly-rosiiany-analiz-nglmedia

Понад 60 тисяч гектарів українського лісу знищили росіяни – аналіз NGL.media

 • 20373 переглядiв

росіяни знищили понад 60 тисяч гектарів лісів на окупованих українських територіях, завдавши збитків на суму понад 14 мільярдів гривень.

На окупованих українських територіях росіяни знищили понад 60 тисяч гектарів лісів. Мінімальна оцінка вартості цих втрат становить понад 14 мільярдів гривень. До такого висновку прийшло NGL media, пише УНН.

Деталі

За допомогою супутникових знімків встановлено, що протягом двох років війни російські війська повністю знищили понад 60 тисяч гектарів лісів на окупованих територіях, особливо в місцях, де ліс був рідким.

Станом на момент оцінки, сукупна вартість втраченого лісу перевищує 14 млрд гривень, що відображає лише прямі збитки у вигляді вартості деревини, що могла б бути здобута з цих зруйнованих 60 тисяч гектарів. Втрати не враховують екологічні наслідки, ліквідація яких може коштувати значно більше.

Загалом, за оцінкою Держлісагентства, за цей час внаслідок воєнних дій тієї чи іншої шкоди завдано майже 30% усіх лісів України

- пишуть у NGL media.

Нагадаємо

російські загарбники активно знищують природно-ресурсний потенціал на окупованих територіях. За словами заступниці міністра оборони України Ганни Маляр, з початку окупації російськими підприємствами було організовано заготівлю лісу у Запорізькій, Херсонській та інших тимчасово окупованих областях України.

росіяни знищили понад 26 тис. гектарів лісу на Луганщині - ОВА26.12.23, 12:56 • [views_0]