ponad-80-predstavnits-natsionalnikh-parlamentiv-zaznavali-psikhologichnogo-nasillya-protyagom-kadentsiyi

Понад 80% представниць національних парламентів зазнавали психологічного насилля протягом каденції

 • 9016 переглядiв

КИЇВ. 27 жовтня. УНН. Згідно дослідження, яке будувалося на інтерв’ю з жінками-членами парламентарів ради Європи, понад 80% з них заявили, що зазнавали психологічного насилля протягом своєї каденції. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу віцеспікера ВРУ Олени Кондратюк.

"Досягнення збалансованої участі жінок та чоловіків у прийнятті політичних та громадських рішень також є одним із пріоритетів стратегії гендерної рівності Ради Європи 2018-2023 років", - сказала Кондратюк.

За її словами, в середньому, лише 26% парламентаріїв у державах-членах Ради Європи – жінки і це далеко від паритетності та не відповідає цілям сталого розвитку людства.

"Згідно дослідження PACE/IPU, яке базувалося на анонімних опитуваннях та інтерв’ю членкинь парламентів Ради Європи: 85,2% жінок заявили, що зазнавали психологічного насилля протягом своєї каденції, 67,9% - зазнавали образ щодо їхнього зовнішнього вигляду, які базувалися на гендерних стереотипах, 58.2% - зазнавали переслідування в Інтернеті та соцмережах на ґрунті сексизму, 46.9% - отримували погрози життю, побиття та зґвалтування, 24.7% - зазнавали сексуального насильства, 14.8% - зазнавали фізичного насильства", - йдеться в повідомленні.

За результатми досліджень, найчастіше атакуються саме жінки-депутатки, які є активістками в боротьбі за гендерну рівність і права жінок.

"Домінування чоловіків в політиці, недостатнє представництво жінок у громадському та політичному житті - залишається критичною проблемою. Це підриває повноцінне функціонування демократичних інститутів та процесів в усій Європі", - сказала Кондратюк.

Нагадаємо, Міністерство соціальної політики планує працювати над усуненням гендерного розриву в оплаті праці в Україні. 

Українські Національні Новини

Суспільство