ponad-800-ukrayintsiv-pidkhopili-kishkovi-zakhvoryuvannya-za-pivroku

Понад 800 українців підхопили кишкові захворювання за півроку

 • 14362 переглядiв

КИЇВ. 16 липня. УНН. За півроку в Україні сталось 76 спалахів гострих кишкових інфекційних захворювань, у результаті яких постраждали 813 осіб. Про це заявив начальник Відділу організації санітарно-епідеміологічних розслідувань Держпродспоживслужби Олексій Даниленко, передає УНН з посиланням на прес-службу відомства.

За даними відомства, у І півріччі поточного року було зафіксовано 76 спалахів гострих кишкових інфекційних захворювань, внаслідок яких постраждали 813 осіб, із яких 517 дітей. За аналогічний період 2018 року було розслідувано 90 спалахів гострих кишкових інфекційних захворювань (954 постраждалих, із них 561 дитина).

Зокрема, як наголосив Даниленко, найбільше спалахів виникало в організованих дитячих колективах (37 випадків), із закладами громадського харчування та торгівлі пов’язано 25 спалахів, із закладами охорони здоров’я – 1, серед населення у побуті зареєстровано 13 спалахів.

За результатами розслідувань порушено 14 кримінальних проваджень. За ініціативи територіальних органів Держпродспоживслужби проведено 28 засідань комісій з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій та 36 нарад у місцевих органах державної влади.

Нагадаємо, у зв’язку із масовим отруєнням в таборі “Медик-2” контролюючі органи ретельно перевірять всі заклади відпочинку, які належать Молдові, на території Одеської області.

Українські Національні Новини

Здоров'я