ponad-desyat-lyudey-stali-zhertvami-shtormu-u-yevropi

Понад десять людей стали жертвами шторму у Європі

 • 151313 переглядiв

КИЇВ. 19 серпня. УНН. Потужні шторми обрушилися на райони центральної та південної Європи, забравши життя щонайменше 13 людей, у тому числі трьох дітей, пише УНН з посиланням на euronews.

Деталі

П'ятеро людей, включаючи двох дітей, загинули в четвер в Австрії внаслідок шторму. У федеральній землі Каринтія причиною смерті двох дівчат п'яти та восьми років стало повалене сильним вітром дерево.

Потужні пориви вітру ламали та виривали з коренем дерева. Десятки людей зазнали травм.

У Франції на острові Корсика швидкість вітру досягала 224 кілометри на годину. Шестеро людей загинули, пошкоджено кілька невеликих будинків, 45 000 домоволодінь залишилися без електропостачання. За даними влади острова, в одному з кемпінгів дерево, що впало, стало причиною загибелі 13-річної дівчинки.

В італійській Тоскані дерева, що впали, стали причиною загибелі двох людей. Тут і в регіоні Венето було оголошено надзвичайний стан через шторми. Зливи призвели до повені в місті Лавань під Генуєю.

Доповнення

Шторми послідували за тижнями спеки та посухи на більшій частині континенту. Екстремальні шторми останнім часом почастішали через зміну клімату.

Українські Національні Новини

Новини Світу