ponad-milyon-ukrayintsiv-otrimali-zakhist-v-nimechchini

Понад мільйон українців отримали статус біженця у Німеччині

 • 305999 переглядiв

КИЇВ. 29 вересня. УНН. У Німеччині перебуває в статусі біженців 1,2 млн українських громадян, які втікли від збройної агресії рф, повідомляє пресслужба Уповноваженого Верховної Ради з прав людини, інформує УНН.

Цитата 

«У Німеччині перебуває в статусі біженців більше ніж 1,2 млн українських громадян, тому зустріч делегації Офісу Омбудсмана України, очолюваної представником Уповноваженого з прав громадян, постраждалих внаслідок збройної агресії проти України, Ольгою Алтуніною з командою посольства України в Німеччині, зокрема, заступником посла України Максимом Ємельяновим була вкрай важливою», - ідеться у повідомленні.

Деталі

Під час зустрічі обговорювалася важливість надання українцям оперативної допомоги з консульським обслуговуванням, зокрема, у частині оформлення або відновлення паспортних та інших документів для осіб з тимчасово окупованих територій. Представники посольства України у ФРН поінформували про надзвичайно велику кількість осіб, які наразі звертаються до посольства для отримання консульських послуг у зв’язку із повномасштабним вторгненням рф в Україну.

Також в Німеччині буде відкриття культурного центру для українців і чотирьох українських шкіл.

Доповнення 

З початку повномасштабного вторгнення росії з України до Польщі в'їхало 6,616 млн осіб. З Польщі в Україну за цей час виїхало 4,835 млн.

Українські Національні Новини

Наші за кордоном