ponad-polovina-ukrayinskikh-bizhentsiv-u-chekhiyi-znayshli-robotu

Понад половина українських біженців у Чехії знайшли роботу

 • 521768 переглядiв

КИЇВ. 1 квітня. УНН. У Чехії працевлаштувалися понад половина біженців із України. Частина українців працює дистанційно на батьківщині, пише УНН з посиланням на Radio Prague International. 

Деталі

Щонайменше половина економічно активних українських біженців працює. Більшість працевлаштувалися безпосередньо в Чехії, трохи менше ніж 10% працюють дистанційно в Україні. Такі дані показали дослідження, проведені агентством PAQ Research серед 5000 мігрантів з України.

Дві третини українських біженців займаються менш кваліфікованою роботою, ніж на батьківщині. 23% з них обійняли посади нижче за ті, які у них були на батьківщині. 40% українців працюють на значно нижчих посадах.

Основною перешкодою для працевлаштування на вищу посаду є недостатнє знання чеської мови чи невизнання у Чехії української кваліфікації. Також у складному становищі під час пошуків роботи опиняються батьки з дітьми дошкільного віку.

Порівняно з результатами дослідження, проведеного у червні 2022 р., знизилася кількість українців, які проживають у житлі, наданому їм як біженцям, та зросла частка тих, хто орендує житло на загальних умовах.

При цьому інтеграція частини мігрантів стоїть на місці, повідомив соціолог Даніел Прокоп. В особливій зоні ризику перебувають люди, які живуть у гуртожитках (приблизно чверть усіх біженців), не мають роботи, не беруть участь у суспільному житті.

Нагадаємо

У Чехії з липня посилюють умови отримання допомоги для українських біженців.

Українські Національні Новини

Наші за кордоном