ponad-polovina-ukrayintsiv-pidtrimuye-chlenstvo-v-nato-opituvannya

Понад половина українців підтримує членство в НАТО – опитування

 • 9773 переглядiв

КИЇВ. 10 липня. УНН. У червні 2019 року підтримка членства України у НАТО досягла 53%. Такі дані оприлюднила соціологічна група "Рейтинг", передає УНН.

Згідно з даними соцопитування, якби сьогодні проводився референдум про вступ України до НАТО, 53% опитаних респондентів підтримали б вступ до альянсу, 29% виступили би проти.

Водночас, 4% українців не брали б участі в такому референдумі. Ще 14% не змогли відповісти на запитання.

Довідка. Дослідження проводилося Соціологічною групою "Рейтинг" на замовлення Міжнародного Республіканського Інституту. Наведені дані були отримані в ході опитування, яке проводилося по всій Україні (крім окупованих територій Криму і Донбасу) з 13 по 23 червня 2019 р. Всього було опитано 2400 жителів України віком 18 років і старше, які мають право голосувати. Вибірка є репрезентативною за статтю, віком, регіоном і розміром населеного пункту. Допустима похибка не перевищує 2,0%. Коефіцієнт досяжності респондентів – 61,8%.

Нагадаємо, раніше Президент України Володимир Зеленський заявляв, що курс на членство в Європейському Союзі та НАТО, прописаний в Конституції України, залишиться незмінним.

Українські Національні Новини

Політика