popit-na-girskolizhniy-vidpochinok-v-ukrayini-tsogo-roku-pomitno-vpav

Попит на гірськолижний відпочинок в Україні цього року помітно впав

 • 33457 переглядiв

КИЇВ. 10 березня. УНН. Попит на гірськолижний відпочинок в Україні цього року помітно впав через безвізовий режим із Євросоюзом і відтоком українських туристів за кордон, а також через введення воєнного стану в низці областей. Про це повідомив директор Центру розвитку туризму України Володимир Царук в коментарі кореспонденту УНН.

"По Карпатському регіону – Львівська, Івано-Франківська області – нажаль, ми бачимо зменшення кількості туристів. У порівнянні з минулим сезоном ми маємо зменшення туристів у Яремче, Буковелі, Славському. Менше, ніж минулого року", - зазначив експерт.

За його словами, на падіння попиту на гірськолижний відпочинок всередині України цього сезону вплинули введення воєнного стану, а також безвіз, за яким багато українців надали перевагу відпочинку за кордоном.

При цьому Царук підкреслив, що гірськолижний сезон іще триває, оскільки сніг у горах ще лежить і траси будуть приймати лижників ще не менше місяця, тож остаточні підсумки будуть підбивати пізніше, але тенденція до падіння наразі вже зафіксована.

Нагадаємо, у 2018 році відпочинок на Новий рік в популярному серед українців Єгипті подорожчав на 20-25%, ціни на відпочинок в Європі залишились на рівні 2017 року, а "екзотичні" напрями стали більш привабливими.

Українські Національні Новини

Суспільство