popri-kriminal-ta-interpol-afiliyovana-z-tarpanom-kompaniya-zabuduye-istorichniy-tsentr-odesi-chergovim-tts

Попри кримінал та Інтерпол: афілійована з Тарпаном компанія забудує історичний центр Одеси черговим ТЦ

 • 16757 переглядiв

КИЇВ. 28 грудня. УНН. Компанія "ОДС Рент груп", яка пов'язана з одіозним одеським бізнесменом Русланом Тарпаном, будуватиме на місці колишнього готелю "Спартак" (готель "Імперіал" — ред.) на вулиці Дерибасівській новий торговий центр. Про це повідомляє УНН з посиланням на визначення Одеського окружного адмінсуду та містобудівногокадаструмерії.

Деталі

Так, ще у вересні минулого року "ОДС Рент груп" зареєструвала дозвіл на "реконструкцію нежитлових приміщень першого і підземного поверхів, розташованих за адресою Червоний провулок, 4".

Раніше, у лютому минулого року, фірма отримала містобудівні умови та обмеження на забудову ділянки на Дерибасівській. Тоді представники "ОДС Рент груп" заявляли, що вони будуть відновлювати головний фасад колишнього готелю "Спартак" ("Імперіал" — ред.), проте ескізи "реставрації" були негативно сприйняті одеськими архітекторами.

Тоді ж, у лютому 2020-го, компанія "ОДС Рент груп" отримала від департаменту архітектури міськради містобудівні умови та обмеження на проектування п'ятиповерхової будівлі під розміщення торгового центру.

У травні цього року історія отримала своє продовження — управління ДАБК Одеської міськради вирішило подати позов до колег з департаменту архітектури, вимагаючи скасувати виданий документ, що стосується забудови, проте суддя вирішив, що чиновники пропустили терміни подачі позову, і відхилив його. Відповідно, у афілійованої з Тарпаном компанії є всі підстави почати будівництво нового ТЦ негайно.

Додамо

Нерухомість "ОДС Рент груп" фігурує в кримінальному провадженні НАБУ про зловживання під час будівництва "Глибоководного випуску" і зараз перебуває під арештом.

Нагадаємо

Руслан Тарпан - головний підозрюваний у розкраданні 320 млн грн під час будівництва системи відведення стічних вод від станції біологічного очищення "Північна" в Одесі. Прокурори вимагають його арешту. Попри те, що Тарпан з 2017-го року перебуває у всеукраїнському розшуку, його активи досі не заарештовані.

Зараз же, у прокуратурі заявляють — майно Тарпана, яке знаходиться на території України та за її межами, буде заарештовано з метою компенсації завданих державі збитків на "Глибоководному випуску".

Українські Національні Новини

Суспільство