popri-poyavu-tarpana-u-bazi-mirotvorets-chinovniki-nazk-v-reyestr-zradnikiv-yogo-dosi-ne-vnesli

Попри появу Тарпана у базі "Миротворець", чиновники НАЗК в Реєстр зрадників його досі не внесли

 • 107382 переглядiв

КИЇВ. 20 червня. УНН. Головний підозрюваний у справі "Глибоководного випуску", утікач та розшукуваний МВС Руслан Тарпан, нещодавно потрапив до бази "Миротворець" як "диверсант у сфері економіки" та особа, що "підозрюється у зв'язках з ФСБ рф". Попри це, Реєстр державних зрадників, який НАЗК створило та веде спільно з ГО "Чесно", й досі фігуру Тарпана "не помітило", передає УНН.

Деталі

Національне агентство з питань запобігання корупції створило для Служби безпеки базу імен ймовірних зрадників України. Вказаний Реєстр НАЗК веде спільно з громадським рухом "Чесно", на порталі якого, власне, й оприлюднений перелік осіб, що вірогідно співпрацюють з рф, можуть бути причетні до колаборантської діяльності, мають бізнес-інтереси в країні-агресор, тощо. Зараз Реєстр зрадників нараховує вже 172 особи. Водночас попри заяви народних депутатів стосовно вірогідної колаборантської діяльності одеського ексдепутата Руслана Тарпана та дані наведені про нього у базі "Миротворець", в Реєстрі зрадників його прізвище поки що відсутнє.

Додамо

Одеські компанії, такі як “Гранд Отель”, “Компас Проект” та “Квартал Руссова”, які прямо чи опосередковано належать Руслану Тарпану, контролюються з росії, бо мають у своєму складі бенефіціара та учасника з паспортом країни-агресора Раміля Шайдулліна, з яким Тарпан й досі продовжує співпрацю. Зокрема нещодавно вони разом літали до Папуа Нової Гвінеї.

На думку громадського діяча та колишнього нардепа Ігоря Мосійчука, поява розшукуваного в Україні Руслана Тарпана у базі “Миротворця” є важливим сигналом для його бізнес-партнерів. Мовляв, таким чином всі, хто стикався та захоче в майбутньому допомогти Тарпану розумітимуть, що ним цікавляться українські спецслужби. 

Нагадаємо

Наразі прокуратура готує запит про надання міжнародної правової допомоги до компетентних органів Об’єднаних Арабських Еміратів з метою екстрадиції Тарпана в Україну.

Тут йому загрожує до 12 років позбавлення волі, зокрема, у справі про розкрадання майже 300 млн грн на проекті "Глибоководний випуск".

Українські Національні Новини

Кримінал та НП