popri-sanktsiyi-ssha-sudno-fortuna-pochalo-prokladannya-pivnichnogo-potoku-2-u-vodakh-daniyi

Попри санкції США: судно "Фортуна" почало прокладання "Північного потоку-2" у водах Данії

 • 24581 переглядiв

КИЇВ. 6 лютого. УНН. Російське судно-трубоукладник "Фортуна" завершило морські випробування і 6 лютого, попри санкції США, почало укладання "Північного потоку - 2" в водах Данії. Про це повідомили у компанії-операторі проекту Nord Stream 2, передає УНН з посиланням на ТАСС.

Цитата:

"Судно-трубоукладник "Фортуна", що 24 січня почало роботи з відновлення будівництва газопроводу "Північний потік - 2", успішно провело морські випробування і сьогодні приступило до трубоукладки в водах Данії", - сказали в компанії.

Що було раніше

Влада США 19 січня ввела санкції проти судна “Фортуна”, яке задіяне в будівництві газопроводу “Північний потік-2”, і його власника — компанії “КВТ-Рус”. Санкції ввели в межах закону CAATSA (“Про протидію противникам Америки за допомогою санкцій”). Потрапляння в список санкцій означає заморожування активів в США і заборону для американських громадян на будь-який бізнес з фігурантами списку.

Однак, 22 січня стало відомо, що судно-трубоукладач "Північного потоку-2" "Фортуна", попри санкції США, знову вийшло до місця будівництва.

Доповнення

Газопровід "Північний потік - 2" добудований вже більш ніж на 90 відсотків. Залишилося прокласти лише кілька десятків кілометрів труб в водах Данії та Німеччини.

США за допомогою санкцій хочуть не допустити добудову газопроводу.

Раніше під загрозою санкцій з боку США від участі в проекті "Північний потік-2" відмовилися європейські судна і на добудову газопроводу було направлено два російських трубоукладачі - "Академік Черський" і "Фортуна".

Роботи повинні були розпочатися 15 січня 2021 року, але оператор "Північного потоку-2" відклав будівництво труби.

Після цього російський "Газпром", який бере участь у реалізації проекту, визнав можливість згортання "Північного потоку-2".

Передбачається, що “Північний потік-2” з’єднає Німеччину і Росію по дну Балтійського моря в обхід країн Балтії, Польщі, України. Будівництво газопроводу зупинено в кінці 2019 року через схвалення конгресом США санкцій проти власників суден-трубоукладачів для проекту.

Українські Національні Новини

Економіка