popri-zayavi-kremlya-mobilizatsiya-v-rosiyi-trivaye-genshtab

Попри заяви кремля, мобілізація в росії триває - Генштаб

 • 132442 переглядiв

КИЇВ. 27 жовтня. УНН. Попри обіцянки кремля про завершення мобілізації, у рф досі вручають повістки. Також мобілізаційні заходи тривають і на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей. Про це під час брифінгу повідомив заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу ЗСУ Олексій Громов, передає кореспондент УНН.

Цитата

«Попри заяви кремля про завершення мобілізації, мобілізаційні заходи тривають. Згорнуто лише публічні заходи з призову, тоді як процес вручення повісток за місцем проживання або роботи військовозобов'язаним продовжуються.

Основне задіяння мобілізованих в зоні бойових дій очікується орієнтовно через 1,5-2 тижні. Ймовірно, для стримування наступу наших дій на певних ділянках фронту, а також для посилення інших ділянок фронту. Частину мобілізованих буде направлено на доукомплектування підрозділів насамперед тих, що зазнали значних втрат в Україні, а також іншої частини мобілізованих для того, щоб сформувати повністю нові підрозділи, зокрема танкові, мотострілецькі, артилерійські полки тощо», – повідомив Громов.

Деталі

Також він додав, що мобілізація студентів різних форм навчання призвела до зростання соціальної напруги в так званій "лнр". У зв’язку з цим ватажок "лнр" пасічник видав 11 жовтня видав розпорядження про звільнення з військової служби певної категорії громадян. Проте демобілізація студентів планується лише впродовж 2-3 місяців, замінюючи їх новими мобілізованими.

У так званій "днр" до мобілізації готують чергову партію ув’язнених. За наявною інформацією Генштабу, підготовлено проект указу, відповідно до якого відбудеться призов на військову службу понад 300 засуджених, які відбувають покарання у так званих виправних закладах.

Нагадаємо

На тимчасово захоплену територію Запорізької області продовжують прибувати російські військовослужбовці, мобілізовані тиждень тому. У зазначеного особового складу відсутня мотивація та бажання брати участь у бойових діях на території України, фіксуються непоодинокі випадки дезертирства.

Українські Національні Новини

Війна