populistskiy-uryad-italiyi-rozvarivsya-cherez-budivnitstvo-tunelyu-pid-alpami

Популістський уряд Італії розсварився через будівництво тунелю під Альпами

 • 9027 переглядiв

КИЇВ. 25 січня. УНН. Популістські партії "Ліга Півночі" та "Рух п’яти зірок", що сформували коаліційний уряд Італії, розсварилися через проект будівництва тунелю до Франції під альпійськими горами. Про це повідомляє УНН з посиланням на Reuters

Розбрат між партнерами по коаліції виник через розбіжність у поглядах на амбіційний інженерний проект з прокладання шляху під Альпами, який уже на повну працює з французької сторони.

Ультраправа партія "Ліга Півночі", що опікується інтересами бізнесу, бажає будувати тунель, як і 2/3 італійців, про що свідчить останнє опитування.

"Рух п’яти зірок", що тяжіє до лівого популізму та екологізму, протистоїть будівництву. Майже половина електорату партії підтримує її в цьому.

Суперечки щодо тунелю тривають через регіональні та європейські вибори, що відбудуться у травні і можуть змінити баланс сил у восьмимісячному уряді Італії, дестабілізуючи владу, в руках якої – держава з одним із найбільших зовнішніх боргів у світі, зазначає видання.

У грудні Італія домовилась із Францією заморозити будівництво 58-кілометрового тунелю до тих пір, поки італійські витрати не будуть проаналізовані рядом експертів.

Нагадаємо, голова італійського уряду Маттео Сальвіні розкритикував уряд і президента Франції та висловив сподівання, що французький народ не обере партію голови держави Еммануеля Макрона на наступних парламентських виборах. 

Українські Національні Новини

Новини Світу