poranena-ale-ne-peremozhena-ukraina-nikoly-ne-zdastsia-hlava-uhkts-prokomentuvav-zaiavu-papy-pro-bilyi-prapor

"Поранена, але не переможена Україна ніколи не здасться": глава УГКЦ прокоментував заяву Папи про "білий прапор"

 • 30302 переглядiв

Глава Української Греко-Католицької Церкви Святослав передав послання про стійкість і рішучість України ніколи не здаватися і не ставати на коліна, незважаючи на поранення і виснаження від російської агресії, поширюючи надію на перемогу по всьому світу з Нью-Йорка.

Про підтримку та солідарність католицького світу з Україною, заяви Папи Римського та надію на перемогу очільник Української греко-католицької церкви Святослав розповів  в інтерв’ю журналістці Голосу Америки, передає УНН.

 Цей меседж, що Україна зранена, але не скорена. Що Україна змучена. Очевидно, бо війна усіх нас  виснажує. Але Україна ніколи не стане на коліна. Ніколи не здасться. Я думаю, як ніколи, тепер цей меседж сили та надії. Надії на перемогу звідси з Нью-Йорка розлетівся по всьому світу.

– сказав Святослав.

Деталі

Очільник УГКЦ Святослав минулий тиждень провів у США, де мав зустрічі як з представниками американської влади, так і з парафіянами.

За даними видання  10 березня він на запрошення кардинала Тімоті Донала у Нью-Йорку провів спільну службу у соборі святого Патріка.

Очільник УГКЦ також зауважив, що одна із його розповідей під час розмови з кардиналом на стільки вразила останнього, що він заявив, що візьме її у свою великодню проповідь. Він відзначив теплий прийом у Вашингтоні, та наголосив, що уся церковна спільнота католиків на боці України. Глава української церкви також прокоментував нещодавні заяви Папи Франциска, щодо "білого прапору".

Папа мав на увазі готовність до перемовин. А Україна з самого початку була готова з усіма розмовляти. Але проблема була та, що російська агресивна влада не має нас за співрозмовника, ми для них не є суб’єктом перемовин. Україна для них не має сенсу, рації до існування. Тому з самого початку було видно, що єдиний спосіб як нам лишитися живими – це оборонятись. І це той меседж, який ми сьогодні доносимо до цілого світу, і в тому числі до святішого отця.

– пояснив очільник УГКЦ.

Додатково

Минулого тижня Папа Римський Франциск, говорячи про розв’язану рф війну, заявив, що Україна повинна мати те, що він назвав відвагою "білого прапора" і вести переговори.  

Трохи згодом Директор пресслужби Ватикану Маттео Бруні пояснив, що Папа Франциск заявив про "білий прапор" висловивши сподівання на мирне вирішення конфлікту, звертаючись до України як до країни, яка завжди була "мученицею".

У кремлі заявою Папи в черговий раз  поспекулювали, росіяни заявили, що готові до  перемовин, але Київ нібито виступати проти дипломатичного розв'язання ситуації.

Україна ж висловила розчарування заявою Папи Франциска про демонстрацію "білого прапора" та переговори з росією, агресором, наголосивши на необхідності справедливого миру на основі принципів ООН та української Формули миру.