poroshenko-dav-zavdannya-do-kintsya-roku-vidkriti-500-novikh-silskikh-ambulatoriy

Порошенко дав завдання до кінця року відкрити 500 нових сільських амбулаторій

 • 9016 переглядiв

КИЇВ. 14 червня. УНН. Президент України Петро Порошенко поставив завдання, щоб до кінця року в Україні було відкрито близько 500 нових сільських амбулаторій. Про це він заявив сьогодні на урочистостях у Києві з нагоди Дня медичного працівника та Дня донора, передає кореспондент УНН.

“Наголошую і ставлю абсолютно чітке завдання, що до кінця року близько 500 амбулаторій нового типу мають запрацювати в українських селах, щоб зробити сільську медицину доступною, якісною, технологічно забезпеченою. Для цього необхідні три речі: адекватні умови праці і житло для медичного працівника, доступ до широкосмугового Інтернету”, — сказав Порошенко.

Він також наголосив, що реформована сільська медицина має стати якісною, доступною для людей і привабливою для медичних фахівців.

“Хочу вас поінформувати, що вже напрацьовано нормативно-правову база для чіткої імплементації всього закону (про реформування медицини — ред.), який був ухвалений Верховною Радою і підписаний мною. Розроблено проекти будівництва амбулаторій. Наголошую, що в амбулаторії передбачено житло в значній кількості, щоб забезпечити привабливість роботи на селі висококласних фахівців з середньою та вищою медичною освітою”, — зазначив Президент.

Як повідомляв УНН, раніше Порошенко заявляв, що в рамках медичної реформи у кожному селі буде інтернет-зв'язок 4G, для того, щоб молодь мала доступ до інтерактивних занять найкращих викладачів світу.

Українські Національні Новини

Політика