poroshenko-epifaniy-ta-varfolomiy-zapisali-spilne-rizdvyane-vitannya-dlya-ukrayintsiv

Порошенко, Епіфаній та Варфоломій записали спільне різдвяне вітання для українців

 • 20249 переглядiв

КИЇВ. 6 січня. УНН. Президент України Петро Порошенко, Митрополит Київській і всієї України Епіфаній та Константинопольський патріарх Варфоломій спільно привітали українців з отриманням Томоса та Різдвом Христовим. Відповідне відео розміщено на сайті Президента України, передає УНН.

"Цього року Різдво для нас – особливо велике і особливо урочисте. Свято подвійне, бо Православна Церква України отримала Томос про автокефалію.

Нашу давню Церкву, історія якої сягає часів рівноапостольного князя Володимира, ми, нарешті, визволили з московської неволі. І вона, рівна між рівними, увійшла у родину, яка тепер складається із п’ятнадцяти незалежних православних церков", - сказав Порошенко.

У своєю чергу патріарх Варфоломій зазначив, що отримання Томоса - це радість не тільки для українців, які живуть в Україні, але і за її межами.

"Підписання Томосу – це особлива місія. І це радість не тільки для українців, які живуть в Україні, але і за її межами. Ви народилися для Христа, але хрещення отримали від Константинополя. Бажаю, щоби маленький Ісус, який приніс мир на землю, приніс мир в Україну. Благодать новонародженого Спасителя хай благословить всіх українців у новому,2019 році. Я буду завжди молитися за Україну, як і робив це до сьогоднішнього дня", - повідомив Варфоломій.

Митрополит Київській і всієї України Епіфаній наголосив, що вірить у те, що наступного року Україна поверне Крим та окуповані території, а війна на Сході країни завершиться.

"Ми віримо в те, що в наступному році запанує той довгоочікуваний мир в Україні: буде завершена війна на Сході, ми повернемо окуповані території, повернемо Крим і все в нас буде йти так, як ми цього прагнемо, бо Господь засвідчив до цього часу, сприяючи і допомагаючи нам у цьому", - сказав Епіфаній.

Як повідомляв УНН, Україна отримала Томос

Українські Національні Новини

Політика