poroshenko-i-pompeo-obgovorili-zagrozi-renatsionalizatsiyi-privatbanku

Порошенко і Помпео обговорили загрози ренаціоналізації Приватбанку

 • 9765 переглядiв

КИЇВ. 19 квітня. УНН. Президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову з Державним секретарем США Майклом Помпео. Співрозмовники обговорили загрози ренаціоналізації Приватбанку та необхідність збереження макрофінансової стабільності України. Про це повідомляє УНН з посиланням на пресс-службу Президента України.

"Співрозмовники обговорили загрози ренаціоналізації Приватбанку та необхідність збереження макрофінансової стабільності України", йдеться у повідомленні.

Раніше, Посольство США в Україні зробило заяву щодо ПриватБанку.

Рішення уряду та Національного банку України націоналізувати ПриватБанк забезпечило довгострокову життєздатність банку, захистило гроші мільйонів українських громадян і зміцнило економічне здоров’я країни. Про це йдеться в заяві посольства США в Україні щодо рішення окружного адміністративного суду міста Києва по націоналізації ПАТ “КБ „Приватбанк“

Як відомо, Міжнародний валютний фонд продовжує підтримувати зусилля влади України щодо реформування фінансового сектору та корпоративного врядування у держбанках, а також закликає владу продовжувати зусилля щодо відшкодування втрат колишніми власниками та пов’язаними особами проблемних банків. Про це йдеться в заяві постійного представника МВФ Йости Люнгмана щодо рішення суду стосовно націоналізації ПриватБанку.

Європейський Союз стежить за ситуацією навколо ПриватБанку і закликає сторони обвинувачення та судочинство повноцінно скористатися висновками звіту спеціалістів Kroll на замовлення НБУ.

Нагадаємо, Окружний адміністративний суд міста Києва 18 квітня визнав протиправними рішення, наслідком яких стала націоналізація ПАТ "КБ "Приватбанк", та визнав нечинним з моменту укладення договір купівлі-продажу державою акцій банку.

Українські Національні Новини

Політика