poroshenko-i-putin-vlitku-dvichi-govorili-telefonom-schodo-politvyazniv

Порошенко і Путін влітку двічі говорили телефоном щодо політв’язнів

 • 7580 переглядiв

КИЇВ. 27 грудня. УНН. Президент України Петро Порошенко двічі влітку цього року розмовляв телефоном з президентом Росії Володимиром Путіним щодо звільнення заручників і політв'язнів. Про це повідомляє УНН з посиланням на заяву представниці України в контактній групі, першого віце-спікера Верховної Ради України Ірини Геращенко у Facebook.

"Ми робили все можливе, аби 27 грудня 2018 (року – ред.) повторити минулорічний успіх і витягти інших, які навіть не дали офіційних відповідей на десятки пропозицій України цього року, на наш заклик забрати з українських тюрем засуджених росіян і віддати наших. Ми робили десятки пропозицій за рік. Ми готові були до найширшого компромісу. Ми передавали списки через Мінську групу, омбудсменів, МЗС, Волкера, президента Ердогана, церкву, нормандський формат, політрадників президентів, дипломатів. Президент Порошенко двічі влітку говорив телефоном з Путіним. З одного питання – Сенцов, інші – заручники і політв'язні", – написала Геращенко.

Раніше повідомлялося, що Україна запропонувала провести обмін заручниками і політв’язнями 5 січня у форматі 22 на 22 і 72 на 19.

У вересні перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращено заявила, що представники РФ в гуманітарній підгрупі відповіли відмовою забрати громадян РФ з українських в'язниць в обмін на українських політв'язнів.

Також вона заявляла, що Україна готова помилувати понад 60 засуджених в обмін на звільнення заручників на Донбасі і провести черговий етап звільнення негайно.

Як повідомляв УНН, бойовики "ЛНР" відмовилися від обговорення обміну заручниками.

Нагадаємо, 27 грудня 2017 року відбувся обмін заручниками. Згідно з домовленостями, 74 громадян України обміняли на 306 затриманих терористів та кадрових російських військовиків.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Кількість українських вишів зменшилася в 2018 році

     • 7857 переглядiв

    Уряд зберіг прогноз росту ВВП на 2018 рік на рівні понад 3%

     • 8147 переглядiв

    Заборону на в'їзд до Полтавської області зняли

     • 9790 переглядiв

    Фонд гарантування вкладів продав активи 13 банків

     • 7472 переглядiв