poroshenko-khoche-ochistiti-viyskoviy-kalendar-vid-svyat-krayini-agresora

Порошенко хоче "очистити" військовий календар від свят країни-агресора

 • 10839 переглядiв

КИЇВ. 8 травня. УНН. У військовому календарі України не має бути нічого спільного з країною-агресором. Про це заявив Президент України Петро Порошенко під час відкриття фотовиставки "Герої", передає УНН з посиланням на прес-службу АП.

"Наприкінці минулого місяця за моїм наказом начальник Генштабу ЗСУ Віктор Муженко затвердив Програму заходів щодо відновлення та впровадження національних бойових традицій у ЗСУ. Армію остаточно очистять від усіх небезпечних рудиментів радянсько-російської ідеології, які негативно впливають на бойовий дух українського війська. Вони паморочать нам голову облудними пропагандистськими штампами, покликаними тримати нас на ментальній орбіті Росії", - наголосив Порошенко.

"У нашому військовому календарі не має бути нічого спільного з країною-агресором", - підкреслив Глава держави.

Зі слів президента, "ми повертаємося до своїх витоків та власної української історії". "Політика історичної пам’яті знову стала українською", - підкреслив він.

Порошенко нагадав, що ще у 2014 році було покладено край "давній і дивній традиції святкувати головне військове свято в унісон з країною-агресором".

"Саме тоді я скасував "Дєнь защітніка Атєчєства" і запровадив День захисника України, призначивши його на 14 жовтня – козацьке свято Покрови", - зазначив Президент.

За його словами, також 21 листопада минулого року вперше відзначали День Десантно-штурмових військ Збройних Сил України. "Раніше його святкували 2 серпня, не замислюючись, що то лише дата першого стрибка парашутистів в Московському військовому окрузі", - нагадав Президент.

Глава держави також зазначив: "Наприкінці квітня своїм Указом встановив новий День українського прикордонника... І тепер День прикордонника – 30 квітня".

Нагадаємо, голова УІНП В'ятрович пропонує зробити 9 травня робочим днем.

Українські Національні Новини

Політика