poroshenko-nazvav-tri-nastupni-prioriteti-u-rozvitku-torgivli-z-yes

Порошенко назвав три наступні пріоритети у розвитку торгівлі з ЄС

 • 13208 переглядiв

КИЇВ. 2 січня. УНН. Президент України Петро Порошенко нагадав, що три роки тому запрацювала зона вільної торгівлі Україна – Євросоюз, і назвав три пріоритети у розвитку торгівлі з ЄС. Про це Порошенко написав у Facebook, передає УНН

"Наші наступні пріоритети у розвитку торгівлі з ЄС – це посилена митна співпраця, укладення Угоди про оцінку відповідності та прийнятність промислової продукції, адаптація законодавства у сфері санітарних та фітосанітарних заходів", – йдеться в повідомленні.

За словами Президента, за час дії ЗВТ обсяг торгівлі України з ЄС зріс на 40%.

"Частка ЄС в експорті української продукції сягнула історичного максимуму у 42,5%. Якісно змінилася структура українського експорту в бік продукції з доданою вартістю, частка якої склала 43% експорту в ЄС", – наголосив він.

Порошенко додав, що ЗВТ з ЄС стала поштовхом для проведення та завершення переговорів про ЗВТ із Канадою, Ізраїлем, Туреччиною.

Крім того, за словами Глави держави, з 1 січня почалося застосування Регіональної конвенції про пан-євро-середземноморські преференційні правила походження.

"З 1 січня цього року ЗВТ з ЄС отримує новий потужний імпульс через початок застосування Регіональної конвенції про пан-євро-середземноморські преференційні правила походження", – сказав Порошенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вітчизняні новорічні іграшки йдуть на експорт, українці купують китайські

Нагадаємо, Україна та Ізраїлю підпишуть угоду про ЗВТ у перші місяці 2019 року.

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив, що угода про вільну торгівлю з Україною буде підписана до кінця 2018 року.

3 квітня Порошенко підписав закон про ратифікацію угоди ЗВТ між Україною та Канадою.

Як повідомляв УНН, в Україні подорожчала горілка, хліб та ковбаси.

Українські Національні Новини

Політика