poroshenko-pidpisav-tayemni-ugodi-z-vselenskim-patriarkhom-filaret

Порошенко підписав таємні угоди з вселенським патріархом – Філарет

 • 9475 переглядiв

КИЇВ. 3 липня. УНН. Очільник "відновленої" Української православної церкви Київського патріархату Філарет заявив, що п'ятий президент України Петро Порошенко погодився передати під управління вселенського патріархату безліч монастирів. Про це він заявив в ефірі одного з українських телеканалів, передає УНН.

"(Порошенко –ред.) підписував таємні угоди, про які я, як патріарх, не знав. У цих таємних угодах, які тепер стали відомі записано, що вселенський патріарх має на території України ставропігійні об'єкти, тобто церковні монастирі, храми, які безпосередньо підпорядковується не предстоятелю української церкви, а вселенському патріарху. Я про це не знав", - сказав

За його словами, наразі переданий один - Андріївська церква. Проте, за дослідженнями журналістів, має бути передано ще багато монастирів, зокрема Успенська церква у Львові. Також, він додав, що Україна поки що не повинна нічого виплачувати Вселенському патріархату.

"Але за даними "Вістей", не мої слова, а "Вістей", ми повинні платити в доларах. Я виступаю проти того, щоб Українська православна церква потрапила в залежність від Константинопольського патріарха. І ми маємо одну церкву, залежну від Москви, а іншу церкву, залежну від Константинополя", - розповів Філарет.

Нагадаємо, Філарет звинуватив ПЦУ в рейдерстві храмів.

Українські Національні Новини

Суспільство