poroshenko-pidpisav-ukaz-pro-strategiyu-natsionalno-patriotichnogo-vikhovannya

Порошенко підписав указ про Стратегію національно-патріотичного виховання

 • 25358 переглядiв

КИЇВ. 18 травня. УНН. Президент України Петро Порошенко підписав указ "Про Стратегію національно-патріотичного виховання". Відповідний текст указу № 286/2019 був розміщений на сайті Президента України, передає УНН.

Порошенко "з метою дальшого розвитку в суспільстві національної свідомості, формування почуття патріотизму на засадах духовності та моральності, популяризації духовно-культурної спадщини Українського народу, а також активізації взаємодії органів державної влади, органів місцевого самоврядування та громадських об'єднань у питаннях національно-патріотичного виховання" в своєму указі постановив:

1. Затвердити Стратегію національно-патріотичного виховання (додається на сайті).

2. Кабінету Міністрів України забезпечити в установленому порядку:

1) розроблення та затвердити до 1 серпня 2019 року план дій на 2020 – 2025 роки щодо реалізації Стратегії національно-патріотичного виховання, затвердженої цим Указом;

2) розроблення за участю представників державних органів, органів місцевого самоврядування, організацій громадянського суспільства, провідних вітчизняних учених та затвердити до 1 грудня 2019 року державну цільову програму з національно-патріотичного виховання;

3) підготовку та оприлюднення щороку до 10 жовтня звіту про виконання у поточному році плану дій на 2020 – 2025 роки щодо реалізації Стратегії національно-патріотичного виховання, затвердженої цим Указом;

3. Обласним, Київській міській державним адміністраціям активізувати роботу з національно-патріотичного виховання, зокрема, за участю представників координаційних рад з питань національно-патріотичного виховання, утворених при місцевих державних адміністраціях, а також органів місцевого самоврядування, організацій громадянського суспільства, розробити проекти обласних (місцевих) цільових програм з національно-патріотичного виховання та сприяти їх затвердженню.

4. Визнати таким, що втратив чинність, Указ Президента України від 13 жовтня 2015 року № 580 "Про Стратегію національно-патріотичного виховання дітей та молоді на 2016 – 2020 роки".

П'ятим пунктом додається, що "цей Указ набирає чинності з дня його опублікування".

Як повідомляв УНН, Порошенко сьогодні нагородив Сенцова, Сущенка та Балуха державною стипендією імені Лук’яненка, а також підписав указ пор нагородження Курта Волкера орденом Ярослава Мудрого.

Нагадаємо, після того як стала відома дата інавгурації Володимира Зеленського на посаду Президента України, чинний український президент Петро Порошенко підписав ряд указів про звільнення з посад декількох осіб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кінооператор, викладач та голова АМПУ отримали українське громадянство

Так Порошенко звільнив понад десять своїх радників вчора, 17 травня. Зокрема, він звільнив зі своїх посад Ірину Геращенко, Ірину Луценко та свого прес-секретаря Святослава Цеголко.

Українські Національні Новини

Політика